Τάσος Τσατάλης

Αν δεν έπαιρνε αυτό το ακραίο ρίσκο, δεν θα ήταν ο Μελισσανίδης που μάθαμε στην ΑΕΚ

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει στο sportfm.gr για μια κίνηση που ταιριάζει μόνο σε κάποιον που αδιαφορεί απόλυτα για τον όρο «επικοινωνιακό κόστος»

· Κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος μπροστά σε εξελίξεις όπως αυτή με τους τρεις παίκτες της ΑΕΚ, που μένουν εκτός πλάνων για την συνέχεια. Κανείς δεν μπορεί να πει πως πρόκειται για θετική εξέλιξη.

· Κανείς δεν είναι χαρούμενος εντός ομάδας, ούτε εκείνος που πήρε την απόφαση. Αλλά την πήρε. Μαζί πήρε και το κόστος, όπως παίρνει το κόστος για όλες τις αποφάσεις, είτε δικαιώνονται στην συνέχεια, είτε όχι.

· Το να επιστρέφεις στην ΑΕΚ, βλέποντας το ποδόσφαιρο όχι σα μια ...παιδική χαρά που θα παίξουμε και θα χαρούμε όλοι μαζί κι ό,τι γίνει έγινε, αλλά με στόχο να ανατρέψεις ένα σύστημα, να δημιουργήσεις ακραίες αντιπαλότητες κι ένα σχεδόν «πτώμα», να το ζωντανέψεις, να το φέρεις στην κορυφή και να του δώσεις και προοπτική για τη συνέχεια, απαιτεί βλέπετε αποφάσεις.

· Ο Μελισσανίδης πήγε στα Σπάτα, εκτέθηκε στις κρίσεις και τις γνώμες του καθενός από μας, ένα 48ωρο πριν από ένα ματς που το πιο πιθανό είναι πως θα κάνει ακόμη χειρότερη την ατμόσφαιρα. Η ποδοσφαιρική λογική αυτό λέει.

· Εδώ μιλάμε για την αποθέωση του ρίσκου, πόσο μάλλον όταν συνοδεύεται με ριζοσπαστικές αποφάσεις. Κι όταν μπροστά σου, λίγες ώρες μακριά, έχεις την ομάδα σου σε μια υποχρέωση απίστευτα δύσκολη.

· Κι εδώ που τα λέμε, αν έχουμε καταλάβει κάτι καλά όλοι, είναι πως ο όρος «επικοινωνιακό κόστος», δεν βρίσκεται στο λεξιλόγιο του σημερινού αφεντικού της Ένωσης.

· Σε «κοινωνίες» όπως αυτή της ΑΕΚ, η ικανότητα να παίρνεις αποφάσεις εφόσον τις πιστεύεις, χωρίς να υπολογίζεις το κόστος, όσα προβλήματα και να μπορεί να σου φέρει πρόσκαιρα, μάλλον είναι προσόν.

· Mιλάμε για την ομάδα στην οποία πάνω στην διετία περίπου του Μπάρλου, έγινε κίνηση με αντίθετο ψηφοδέλτιο, για την ανατροπή του.

· Οι τρεις παίκτες τίθενται εκτός πλάνων. Μπορεί και τον Ιανουάριο με κάποιο τρόπο να φύγουν και τελείως από την ομάδα. Δεν είναι απίθανο. Ειδικά για τον Σιμόες, η προοπτική για άμεση αποχώρηση για ομάδα του εξωτερικού, δεν είναι καθόλου απίθανη.

· Αλλά τέλος πάντων, η απόφαση της ομάδας είναι έτσι κι αλλιώς από τώρα να μην υπολογίζει σε αυτούς.

· Είναι επιλογή σχεδιασμού, είπε χθες ο Μαρίνος Ουζουνίδης, με ορίζοντα και την προετοιμασία για την επόμενη σεζόν.

· Η πρόκληση λοιπόν για τον σχεδιασμό, αφού πλέον με όρους σχεδιασμού μιλάμε από χθες, είναι πολύ μεγάλη.

· Χωρίς ποτέ να ξεχνάει κανείς πως ακόμη και η φετινή κακή σεζόν, τελειώνει μετά την 30η αγωνιστική και μετά τον τελικό κυπέλλου. Και μέχρι τότε η ΑΕΚ έχει υποχρεώσεις σοβαρές.

· Η επίσημη ΑΕΚ προσπαθεί να πείσει πως χθες ήταν μια αφετηρία. Μένει να δούμε και για ποιο πράγμα ακριβώς ήταν αφετηρία.

· Το πιο δύσκολο τώρα, είναι να πείσει πως δεν χρησιμοποιούνται βαρύγδουπα επιχειρήματα, για να δικαιολογηθούν ενέργειες για τις οποίες ακόμη δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το ποια συνέχεια πρέπει να έχουν.

· Είναι ακόμη πιο δύσκολο , όταν είναι τόσο κοντά σε μια περίοδο που η ΑΕΚ δεν πέτυχε να πείσει πως ήταν σωστά προετοιμασμένη για να εκμεταλλευτεί την δυναμική της κατάκτησης του τίτλου.

· Για να δούμε...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x